نشتی رادیاتور خودرو
موتور خودرو هنگام حرکت و مخصوصا در سرعت های بالا، حرارت بسیار زیادی تولید می کند. این حرارت توسط رادیاتور که یکی از قطعات مهم خودرو است کاهش می یابد. چرا که دمای زیاد آسیب های جدی به موتور وارد می کند. بنابراین در خودرو ها از رادیاتور برای خنک کردن موتور استفاده می شود. رادیاتور به این منظور از آب استفاده می کند. اما آیا می دانید هنگام خرابی آن مخصوصا نشتی رادیاتور خودرو چه باید کرد؟ در این مقاله از وبسایت مجید امداد، خودروبر در کرمان، این موضوع را بررسی می کنیم.

عملکرد رادیاتور چگونه است؟
اگر برایتان سوال پیش آمده که رایاتور چگونه موتور را خنک می کند، با ما همراه باشید. رادیاتور این وظیفه را توسط لوله های انتقال آب انجام می دهد. رادیاتور محفظه ای است که پایین آن از آب پر شده است. لوله هایی از رادیاتور به سمت موتور به نام لوله های انتقال آب وجود دارد. از طریق این لوله های آب از رادیاتور وارد موتور شده و با جریان یافتن درون موتور، آن را خنک می کند.
این آب به سر سیلندر رفته و محفظه ی احتراق را نیز خنک می کند. اما تکلیف آبی که دمای آن بالا رفته، چه می شود؟ در انتها، آب از لوله های برگشت آب از موتور به رادیاتور، به محفظه ی بالایی رادیاتور بر می گردد. آب گرم شده توسط فن های پشت رادیاتور، خنک شده و وارد محفظه ی پایینی می شود. و چرخه از اول تکرار می شود.
دلایل نشتی رادیاتور خودرو
هنگامی که خودرو ها قدیمی و فرسوده می شوند، احتمال خراب شدن رادیاتور مخصوصا سوراخ شدن و نشتی دادن آن امری طبیعی است. همچنین تصادف، برخورد رادیاتور با سنگ یا هر شیء دیگری نیز می تواند موجب بروز نشتی در آن شود. وجود سوراخ در رادیاتور بسیار خطرناک است. چرا که مایع خنک کننده از آن خارج می شود و در عوض هوا وارد می شود. بنابراین حتما باید در اولین فرصت آن را تعمیر کنید.
از دیگر دلایل نشتی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زنگ زدن و خورده شدن رادیاتور
- سرریز شدن آب رادیاتور به دلیل وجود آب بیش از حد
- بروز مشکل در ترموستات
- خراب شدن درب منبع انبساط
- ورود آب به محفظه ی سیلندر
- عدم هواگیری رادیاتور
- خراب شدن درب رادیاتور
- استفاده از ضد یخ نا مرغوب
- نشتی بخاری خودرو