آشنایی با پیستون خودرو
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که موتور خودرو چگونه کار می کند؟ در واقع چه فرآیندی طی می شود تا موتور روشن شده و ماشین حرکت کند؟ موتور احتراق داخلی که مهم ترین وظیفه ی آن به حرکت در آوردن خودرو است از بخش ها و قطعات مختلفی تشکیل شده است. یکی از این قطعات مهم پیستون است. در این مقاله از وبسایت مجید امداد، یدک کش در کرمان، می خواهیم به بررسی این قطعه ی مهم درون موتور بپردازیم و توضیح دهیم که پیستون خودرو چیست؟ با ما همراه باشید.

پیستون خودرو چیست؟
پیستون قطعه ای به شکل استوانه است که داخل آن توخالی است. یک سر آن باز و یک سرش بسته است. این قطعه درون سیلندر قرار گرفته و یک عایق گازی دارد. معمولا پیستون همیشه در حال حرکت است و حرکت رفت و برگشتی دارد. در واقع منبسط و منقبض می شود. بنابراین پیستون و سیلندر کاملا به هم مرتبط هستند. به همین دلیل نیز باید اصطکاک بین آن ها به اندازه باشد، نه کم و نه زیاد. اگر اندازه ی آن رعایت نشود، موجب آسیب رسیدن به هر دو یعنی پیستون و سیلندر می شود.
وظیفه پیستون چیست؟
حالا که با این قطعه آشنا شدیم، می خواهیم نقش آن را در خودرو بررسی کنیم. مهم ترین وظیفه ی پیستون این است که انرژی گرما را به انرژی مکانیکی و برعکس تبدیل می کند. اما این کار را چطور انجام می دهد؟ هنگام احتراق درون سیلندر گاز زیادی جمع می شود. پیستون با منبسط و منقبض شدن و حرکت های رفت و برگشتی این گاز ها را متراکم کرده و موتور را برای احتراق و حرکت آماده می کند.
نکته ای که در رابطه با پیستون ها اهمیت دارد این است که باید با توان حرارتی بسیار بالا ساخته شوند، چرا که این وظیفه ی تراکم گاز ها گاهی ممکن است آن را به دمای 2200 درجه ی سانتیگراد نیز برساند.
انواع پیستون
پیستون ها را بر اساس نوع موتور به دو دسته تقسیم بندی می کنند که عبارتند از:
- پیستون های دو زمانه: از موتور های دو زمانه ساخته شده اند و برای خودرو ها کاربرد ندارند. معمولا در موتور سیکلت ها از این نوع پیستون استفاده می کنند.
- پیستون های چهار زمانه: در آن ها از موتور های چهار زمانه استفاده شده است. معمولا از این نوع پیستون برای خودرو های سواری کوچک و سبک استفاده می شود.