انواع فرمان خودرو
یکی از اولین قطعات خودرو که راننده با آن سر و کار زیادی دارد، فرمان است. با چرخش فرمان، چرخ های اتوموبیل به چپ یا راست هدایت می شوند. از سیستم فرمان، ما تنها غربیلک را می بینیم. در حالی که فرمان از سه بخش غربیلک، میله و جعبه فرمان تشکیل شده است. در این مقاله از وبسایت مجید امداد، خودروبر در کرمان، به بررسی انواع فرمان می پردازیم.

انواع سیستم فرمان
به طور کلی دو نوع سیستم فرمان وجود دارد. دستی و غیر دستی. در فرمان های غیر دستی مانند فرمان هیدرولیک، سیستم جداگانه ای در خودرو جهت هدایت ماشین وجود دارد.
فرمان دستی( قدیمی)
در خودروهای قدیمی مثل پیکان، سیستم فرمان از یک دندانه شانه و پینیون تشکیل می شد. فرمان خودروهای قدیمی آن قدر سفت و خشک بود که چرخاندن آن برای یک خانم یا یک فرد مسن کار راحتی نبود. در این نو ع فرمان، چرخ ها از طریق فشار دست راننده به فرمان، می چرخیدند. به همین دلیل رانندگی با آن ها سبب خستگی راننده می شد.
فرمان هیدرولیکی
با گذشت زمان، فرمان های دستی جای خود را به فرمان های هیدرولیکی دادند. در فرمان هیدرولیکی، فشار روغن سبب می شود تا راننده بتواند به راحتی غربیلک را بچرخاند. استفاده از فشار روغن هم چنین باعث کنترل بهتر خودرو در موقعیت های مختلف می شود. البته امروزه نه تنها در خودروهای گران قیمت، سیستم فرمان هیدرولیکی داریم بلکه در خودروهای بی کیفیتی مانند پراید، نیز از فرمان هیدرولیکی استفاده شده است.
فرمان الکتروهیدرولیکی
جالب است بدانید، این نوع فرمان، نسخه پیشرفته تر فرمان هیدرولیکی است. در این نوع فرمان، با به کار گیری یک موتور برقی سعی شده اتصالات تسمه ای بین موتور و پمپ روغن قطع شود و فرمان، نیروی مورد نیاز خود را از طریق موتور برقی تامین کند.
فرمان برقی
این نوع فرمان، عیب های فرمان هیدرولیکی را ندارد. در این سیستم، مانند سیستم الکتروهیدرولیک، از یک موتور برقی استفاده شده است. تنها تفاوت آن با فرمان الکتروهیدرولیک این است که در این سیستم، موتور برقی به جای تامین انرژی مورد نیاز پمپ، خود وظیفه کمک به راننده رد چرخش فرمان را به عهده دارد.