آشنایی با سیستم جرقه زنی
در خودروها بنزینی و نیز هیبریدی (که ترکیبی از موتورهای برقی و بنزینی دارند)، سیستم جرقه زنی وظیفه روشن کردن ماشین را برعهده دارد. این سیستم، با فاصله معین، جرقه ها را تولید می کند. اساس عمل احتراق در موتور اتومبیل، جرقه زدن است. اگر جرقه زده نشود، به حرکت درآمدن ماشین، امری غیر ممکن است. این جرقهها، نقش بسیار حیاتی در کار کردن و ایجاد قدرت در خودرو و همچنین تبدیل واکنشهای شیمیایی به انرژی فیزیکی و حرکتی داشته و دارند. در این مقاله از وبسایت مجید امداد، خودروبردرکرمان، به بررسی این موضوع مهم می پردازیم.
هر آنچه باید در مورد سیستم جرقه زنی بدانید
کلیت و رویه کار کرد موتور هم طوری است که مخلوط هوا و بخار بنزین، به سیلندر وارد می شود. پس از انفجار، نیرویی ایجاد می کند. این نیرو، باعث حرکت پیستون های موجود در سیلندر ها می گردد. مجموعه این پیستونها، باید حرکت رفت و برگشتی داشته باشند. نکته بسیار مهم بعدی این است که عملاً بتوانند موجب حرکت مداوم شوند. این حرکت، نهایتا توسط سیستم های دیگر خودرو به چرخها انتقال می یابد و خودرو از حالت سکون خارج شده و به حرکت در می آید. در این مرحله، سیستم جرقهزنی وارد عمل می شود و متوجه اهمیت آن می شویم. سیستم جرقه زنی در تولید انفجارهای داخل سیلندر مهم ترین نقش را دارد؛ زیرا از طریق جرقهها ایجاد شده توسط این فرآیند، در نهایت، انفجار و تبدیل واکنشهای شیمیایی به فیزیکی رخ می دهد. در اصل، اگر این جرقهها تولید نشود، هیچگاه ماشین به حرکت در نخواهد آمد. سیستم جرقهزنی با تولید جرقه، موجب منفجر شدن مخلوط متراکم شده بنزین و هوا در موتور میشود. البته این انفجار در مناسب ترین لحظه در هر یک از سیلندرها باید انجام شود. اکنون اهمیت سیستم جرقهزنی را به خوبی متوجه می شوید.
.jpg)
جرقه زنی و انواع موتور
موتورهای اشتعال جرقهای: در این پیشرانهها، ترکیبی از سوخت و هوا به وسیله سیستم مکش به داخل سیلندرها برده می شود. سپس توسط جرقهها و سیستم جرقهزنی مشتعل میشوند. در نهایت تبدیل به انرژی حرکتی میشوند.
اشتعال تراکمی: این موتورها شمع ندارند و با مکیدن هوا و متراکم کردن آن، عمل اشتعال را انجام میدهند
اگر هنوز هم به آگاهی بیشتری درباره سیستم جرقه زنی نیاز دارید، با مقاله ها بعدی از وبسایت مجید امداد همراه باشید.