نحوه عملکرد سر سیلندر
موتور خودرو حکم قلب ماشین را دارد. همان اندازه که نوع موتور تاثیر در کارکرد آن داشته، سلامتی این بخش بر سلامتی دیگر بخش ها اثرگذار می باشد. موتور خودرو از اجزای متفاوتی تشکیل شده و سیستمی پیچیده و حرفهای محسوب میشود. موتور خودرو طوری طراحی شده که سلامت یا عدم سلامتش بر دیگر اجزا تاثیرگذار می باشد. کیفیت برخی قطعات موتور و تنظیم بودنشان برسلامت و عملکرد سایر سیستمهای خودرو نیز موثر است. وجود هر خرابی در آنها زمینه ساز ایجاد مشکلات جدی خواهد بود. یکی از مهم ترین و پایه ای ترین قطعات سر سیلندرمی باشد. در ادامه این مطلب از وبسایت مجید امداد، خودروبر در کرمان، به توضیح این مطلب می پردازیم.
جنس سر سیلندر
یکی از پارامترهای مهم در بهبود عملکرد سر سیلندر جنس آن می باشد. این قطعه فلزی باید مقاوت دمایی بالایی داشته باشد. معمولا این قطعه را از جنس بلوک سرسیلندر می سازند تا توان حرارتی اش بالا باشد. جنس سرسیلندر معمولا از آلیاژهای آهن بوده که مانند ذرات ریز خاکستر هستند. گاهی نیز سرسیلندر را از آلمینیوم ریخته گری می سازند. زیرا در این صورت وزن موتور کاهش می یابد. آلومینیوم مزیت بزرگی در برابر سایر اجناس دارد. به دلیل ضریب حرارتی بالا، گرما را برای مدت بیشتری در خود ذخیره می کند. لازم به ذکر است، سرسیلندرهای آلومینیومی مقاوت زیادی در برابر تغییر فیزیکی ناشی از گرما حاصل از ایجاد جرقه ندارند.
اقدامات ساخت
سرسیلندر معمولا یک پارچه طراحی و تولید می شود. مگر در شرایطی که طول موتور زیاد باشد. در این صورت پس از ساخت، تراشیده می شوند و برای جاسازی در خودرو پخت می گردند.

انواع اشکال سر سیلندر
انواع مختلف سر سیلندرها بر اساس ترتیب قرار گرفتن سوپاپ ها می باشد. تعداد خروجی های آن ها بر اساس تعداد شمع ها متغیر می باشد. مثلا در اغلب خودروها، برای هر سر سیلندر از دو شمع استفاده می شود.
انواع سر سیلندر
دو نوع تقسیم بندی کلی در این رابطه وجود دارد. یکی بر اساس نحوه چیدمان سوپاپ ها و دیگری بر پایه نوع خنک کننده موتور.
خرابی و مشکلات احتمالی سرسیلندرها
ترک خوردگی
تاب پیدا کردن
کربن گرفتن سر سیلندر