سیستم استارت خودرو
همانطور که می دانید اولین قدم برای اینکه خودرو شروع به کار کند و راه بیفتد، استارت زدن آن است. در واقع با استارت زدن، خودرو روشن شده و می تواند شروع به حرکت کند. این وظیفه در خودرو ها به عهده ی سیستم استارت خودرو می باشد. این سیستم باعث می شود پیشرانه و موتور به چرخش درآمده و سپس ماشین روشن شود. برای اینکه بیش تر با سیستم استارت خودرو آشنا شوید و بدانید وظیفه ی آن چیست و چه انواعی دارد، ادامه ی این مقاله از وبسایت مجید امداد، خودروبر در کرمان، را مطالعه نمایید.

سیستم استارت خودرو چیست؟
سیستم استارت خودرو قطعه ای است که در پشت و کنار موتور قرار دارد. این سیستم بخشی از سیستم برق خودرو است و در واقع یک موتور الکتریکی می باشد. این موتور الکتریکی انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. یعنی نیروی برق را از موتور می گیرد و به نیروی حرکتی تبدیل می کند. بنابراین موتور و پیشرانه را به چرخش در می آورد.
اجزای مهم سیستم استارت ماشین ها عبارتند از: اتوماتیک، زغال، درپوش، کلگی، آرمیچر، دنده، سیم پیچ، بالشتک و پوسته ی اصلی.
وظیفه سیستم استارت
اکنون که با سیستم استارت خودرو آشنا شدیم، وقت آن رسیده که به بررسی وظیفه ی آن بپردازیم. پیش تر گفتیم که وظیفه ی آن روشن کردن اتومبیل است. اما در واقع وظیفه ی اصلی آن چیز دیگری است . یعنی نقش خود را قبل از اینکه ماشین روشن شود، ایفا می کند.
می توان گفت وظیفه ی اصلی آن به چرخش درآوردن موتور و پیشرانه است. وقتی که موتور و پیشرانه به چرخش در می آیند، در نتیجه ی آن نیز ماشین روشن شده و برای حرکت آماده می شود.
انواع استارت خودرو
سیستم استارت اتومبیل ها در انواع مختلفی وجود دارند. که مهم ترین آنها عبارت است از:
- استارت گیر بکسی: مخصوص پیشرانه های حجم بالا یا موتور هایی که سیلندر های زیادی دارند، می باشد. در آن از گیربکس به منظور رسیده به گشتاور بیش تر استفاده می شود.
- استارت دنده مارپیچی: در این مدل استارت و اتومات به صورت جدا از هم طراحی می شوند. بنابراین با مشکلات زیادی از جمله گیر کردن دنده ی استارت، عمل نکردن پیشرانه و ... همراه است.
- استارت دنده مارپیچی کشویی: این سیستم ابتدا برق را از باتری به موتور انتقال داده و سپس با درگیر کردن دنده ی فلایویل، پیشرانه را روشن می کند.