معرفی سیلندر موتور خودرو
یکی از مهم ترین قطعات موتور خودرو سیلندر آن است که موجب می شود تا قطعات مختلف با یکدیگر به درستی ارتباط برقرار کنند. سیلندر ها در سایز های مختلفی وجود دارد که هر سایز مناسب خودروهای مربوطه است. مثلا سیلندر های کوچک برای اتومبیل های کنترلی بنزینی مناسب است و سیلندر های بزرگتر را برای کشتی ها و ناو های جنگی به کار می برند. اما موضوع این مقاله معرفی سیلندر موتور خودرو هاست، یعنی همان سیلندر های سایز کوچک. در ادامه ی این مقاله از وبسایت مجید امداد، یدک کش در کرمان، با ما همراه باشید.

وظیفه سیلندر خودرو
سیلندر از نظر ظاهری شبیه به یک استوانه بوده و جنس آن از فولا آب دیده می باشد. این استوانه تو خالی است تا پیستون ها به راحتی در آن به بالا و پایین حرکت کنند. اصلی ترین وظیفه ی سیلندر موتور ماشین را می توان ایجاد قدرت برای حرکت خودرو دانست. برای اینکه حرکت پیستون ها در سیلندر به راحتی انجام شود، باید دیواره ی داخلی آن صاف و یکدست باشد.
برای اینکه از نشت هوا و سوخت به خارج از سیلندر و همچنین نشت روغن به داخل آن جلوگیری شود، فضای بین پیستون و سیلندر را با استفاده از رینگ های پیستون آب بندی می کنند.
انواع سیلندر موتور
به طور کلی انواع سیلندر را در دو نوع خشک و تر تقسیم بندی می کنند. سیلندر های خشک کاملا به موتور جوش خورده و متصل است و در صورتی که خراب شود، نمی توان آن را به صورت جداگانه تعمیر کرد. در صورتی خرابی آن باید موتور تعویض شود. سیلندر های تر بر عکس خشک هستند و به موتور متصل نشده اند. بنابراین در صورت خرابی به راحتی می توان آن را جدا کرده و تعمیر کنید.
عیب یابی سیلندر ماشین
سیلندر خودرو نیز مانند دیگر قطعات آن ممکن است دچار خرابی شود. در صورتی که موارد زیر را در خودروی خود مشاهده کردید، احتمالا سیلندر دچار عیب و خرابی شده است و باید آن را به تعمیر کار نشان داده و نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید.:
- سوخت ناقص
- نشتی روغن
- نشتی مایع خنک کننده
- عملکرد ضعیف موتور